Mamă | Fiică

08

aprilie
Cine este mama pentru tine atunci când nu te aude nimeni, ce îți spui despre omul pe care îl cunoști prea mult ca să nu îl judeci, pe care l-ai văzut prea mult ca să închizi ochiul critic și pe care îl știi prea bine să te mai gândești vreun pic la cine e de fapt. Ce parte din ea ai devenit tu, ce parte din tine e încă la ea?

Expoziția reflectă oglindirea legăturii dintre mamă și fiică, interogând moștenirile transgeneraționale care le însoțesc. Procesul prin care expoziția a luat formă a constat într-o suită de întâlniri între perechile mamă-fiică și fotograful Bogdan Dincă, alături de actorii Denisa Nicolae și Liviu Romanescu. Discuțiile au avut ca punct de pornire scrisoarea pe care fiica sau mama a scris-o pentru cealaltă persoană. Expoziția oglindește întâlnirile avute de 14 perechi mamă-fiică.
Cele 14 portrete în oglindă au fost însoțite de extracte audio din întâlniri. Laura Ionescu completează portretul mamei printr-o serie de amintiri ce aparțin universului „Mama mea e doar cuvinte”. În această inimă, vocea mamei se aude fără să se audă. Laura Ionescu își reconstruiește mama din fragmente de discuții și din întrebări care nu își vor mai găsi niciodată răspunsul, doar ca să arate că timpul nu poate nici să învingă iubirea, nici să îi ia din forță. Această experiență - despre pierdere, dar mai mult amintire - este inspirată de volumul de memorii "Nu te găsesc pe nicăieri", apărut la editura Publica.
Bogdan Dincă este fotojurnalist, interesat de subiecte sociale si de explorarea modului în care funcționăm ca indivizi şi societate. Este co-fondator al grupului Documentaria, iar fotografiile sale au fost publicate de DoR, Scena9, Libertatea, Inclusiv, Şcoala9, Hotnews. Anul acesta a primit o bursă pentru a urma cursurile VII Academy.
Expus la Rezidența BRD Scena 9 (2021) și Galeria Creart (2022).
Creat de Vanner Collective & Bogdan Dincă
Mulțumiri: Adi Bulboacă, Liviu Chițu, 4 Teen Art Association
Leave A Reply: