Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci

June 14, 2024

7:00 pm

De

Raluca Mănescu

Cu

Denisa Nicolae

Liviu Romanescu

Teodora Velescu

Mișcare scenică

Teodora Velescu

Compoziție muzicală

Mihai Dobre

Scenografie și costume

Elena Gheorghe

Pregătire muzicală

Oana Pușcatu

Univers sonor și light design

Alexandros Raptis

Concept

Denisa Nicolae

Liviu Romanescu

Despre

“KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci” este drumul inițiatic al unui bărbat în luptă cu Frica. Este o poveste învăluită de dragoste, umor și curaj despre traume deconstruite, despre iubire și acceptare. Ce mai înseamnă azi să fii un „bărbat adevărat”? O disecție actuală a parcursului către sine și a impactului pe care îl are descoperirea adevăratului chip, ascuns sub măști fabricate.

Recenzii

Frumuseţea metaforei acestui cuvânt intraductibil din limba japoneză, această stare de graţie aproape chinestezică pe care o evocă o imagine atât de bogată în stimuli, e foarte asemănătoare cu propunerea pe care acest spectacol frumos şi emoţionant o face spectatorilor: să ne gândim măcar într-o seară, la un spectacol de teatru, la fricile bărbatului de lângă noi; adică la fricile noastre, ale tuturor.

Alina Epîngeac

Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci” este un spectacol montat astfel încât să-i atragă pe tineri în discuție/dezbatere, să le nască niște întrebări la care singuri să-și găsească răspunsurile. Un spectacol care invită la dialog, dar unul concret, asumat, nu unul al surzilor. E de urmărit când se mai joacă, cine știe, poate ajung cât mai mulți tineri și părinți să-l vadă, le-ar îmbunătăți relațiile cu cei din jur.

Nona Rapotan

GALERIE

URMATOARELE SPECTACOLE