Bestiar

January 17, 2025

7:30 pm

De

Raluca Mănescu

Denisa Nicolae

Cu

Ana Vînău

Adelin Tudorache

Costin Stăncioi

Maruca Băiașu

Răzvan Mîndruță

Coregrafie si mișcare scenicǎ

Teodora Velescu

Scenografie

Șteff Chelaru

Concept și direcție scenică

Denisa Nicolae

Sound design

Adrian Piciorea

Pregătire muzicală

Oana Pușcatu

lighting design

Alexandros Raptis

Despre

Am început să număr zilele invers. Ca să nu uit de unde am plecat și unde trebuie să ajung.
 

Spectacolul alegorie Bestiar urmărește patru animale de sacrificiu, care ies din spațiul sigur al turmei în care s-au născut pentru a privi dincolo de gard. Ele luptă să spargă stereotipurile care le sunt asociate raselor de care aparțin și să-și împlinească visurile.

 

Spectacolul pune accent pe importanța diversității și individualității, într-un mediu social care caută uniformizarea fizică în goana către recunoaștere și apreciere. Cine ești? Unde ți-e locul când ești diferit? De care turmă te poți lega? Fără susținerea unui grup, fără apartenență, există riscul să te rătăcești sau să fii mâncat.

 

Spectacolul Bestiar explorează profunzimile căutării de sine și a autenticității în fața conformismului și a așteptărilor societale.

 
 

Recenzii

„Bestiar” este un spectacol cu prospeţime, care răstălmăceşte o poveste ştiută într-un limbaj inedit fără a vrea să demonstreze cu orice preţ că este original. E multă decenţă şi băgare de seamă, atenţie pentru detalii şi creativitate cu sens în acest demers care pune un altfel de oglindă pe scenă. La final te întrebi oare ce fel de animal ai putea fi tu însuţi, ce vise merită urmate şi cât de mare este, de fapt, lumea largă?

Alina Epîngeac - d'E-pîn-geac

Spectacolul „Bestiar” translatează umanul în regnul animal folosindu-se deștept de realitatea românească, nevoită să țină pasul cu ordinea și ambițiille lumii, evadând de multe ori în imaginar (și de acolo invers!) pentru a o asorta digerabil la pudorile unei generații urbane de secol XXI aflată într-o oală de presiune, pentru care subiectele sensibile pe care le atinge nu mai prididesc să fie periate politically correct spre a nu aduce, Doamne ferește!, vreo ofensă (rasială, lingvistică, sexuală, ocupațională, ș.a.m.d.) vreunui segment de public ce s-ar putea simți lezat. Așa că purcede la fabulo-parabolă.

Luciana Antofi

Galerie

Urmatoarele spectacole

Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci

February 2, 2025

Teatrul Național București

Lungs

January 23, 2025

Teatrul ACT

Tot ce-i minunat în lume

January 18, 2025

Teatrul Ţăndărică