VANNER 360

mai mult decat teatru

Expozitie

Sǎ cunoști lumea

TEATRU SONOR

Tell me anything

Un adolescent sună la un show de radio online, unde discută despre provocările masculinității toxice din comunitatea din care face parte, divizată de prejudecăți. Pe măsură ce își împărtășește problemele de viață, adolescentul are parte de o întâlnire neașteptată în direct cu fostul său prieten cel mai bun, devenit între timp bully-ul șiu agresorul lui.

Textul piesei explorează tema identității, a acceptării, dar și natura transformatoare a dialogului deschis. Piesa reprezintă un colaj de scrieri ale mai multor adolescenți din România și este rezultatul unor ateliere creative de exprimare prin scris și video.

Spectacol sonor:

Spectacol produs alături de Teatrul Improbabil

De

Raluca Mănescu

Cu

Vlad Lință

Șerban Lazarovici

Alexandru Stan

Răzvan Mândruță

Măriuca Bosnea

Cătălina Romaneț

Ana Vînău

Regia

Nicolae Contantin Tănase

SOUND DESIGN

Raw Creatives

EXPOZITIE

Cele care nu se văd

Instalația fotografică „Cele care nu se văd” își propune să aducă ficțiunea în real. 10 personaje feminine din literatura română, create de bărbați, ies din rânduri și sunt văzute prin lentila a 10 fotografe. Lucrările sunt semnate de fotografele Anca Cernoschi, Crina Prida, Cristina Venedict, Dana Tole, Larisa Baltă, Mihaela Tulea, Sabina Suru, Alina Ușurelu, Irina Gache, Cristina Bobe.

„Cele care nu se văd” inițiază un demers de redare a vocii personajelor feminine din marile opere literare scrise de autori bărbați, în contextul reprezentării extrem de precare a scriitoarelor românce în manualele școlare și a unei imagini de cele mai multe ori bi-dimensionale a rolurilor femeii în societatea românească. Cele 10 personaje feminine alese invită să fie văzute în profunzime, într-o lumină nouă, desprinse de stereotipii și servesc ca model pentru tinerele adulte, care pot înțelege că pot fi ascultate și pot avea un impact în mediul social similar cu cel al unui băiat.

10 fotografe din România au abordat 10 opere literare cu personaje feminine, alături de 3 actrițe, ce au reprezentat toate personajele alese, la trei vârste diferite, pentru a evidenția  arhetipurile conținute de fiecare femeie și înțelegerea empatică, indiferent de background, a traumelor și vieții oricărui personaj.

Instalația fotografică „Cele care nu se văd” a fost expusă la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român, la Casa Tineretului Timișoara și ParkLake Shopping Center București.

Cu

Oana Jipa

Corina Moise

Mihaela Rădescu

CURATOR

Denisa Nicolae

UNIVERS SONOR

Adrian Piciorea

VIDEO

Sorin Florea

TEXTE PERSONAJE

Petronela Rotar

SCENOGRAF EXPO

Evelina Dobre

AR

Augmented Space Agency

EXPOZITIE

Mamă/ Fiică

Cine e mama ta atunci când nu îți este doar mamă? Cine este mama pentru tine atunci când nu te aude nimeni, ce îți spui despre omul pe care îl cunoști prea mult ca să nu îl judeci, pe care l-ai văzut prea mult ca să închizi ochiul critic și pe care îl știi prea bine să te mai gândești vreun pic la cine e de fapt. Dar cine e de fapt, ea, în afară de mama ta? Și ce parte din ea ai devenit tu, ce parte din tine e încă la ea?

Expoziția reflectă oglindirea legăturii dintre mamă și fiică, interogând moștenirile transgeneraționale care le însoțesc. 

Procesul prin care expoziția a luat formă a constat într-o suită de întâlniri între perechile mamă-fiică și fotograful Bogdan Dincă, alături de actorii Denisa Nicolae și Liviu Romanescu. Discuțiile au avut ca punct de pornire scrisoarea pe care fiica sau mama a scris-o pentru cealaltă persoană. Expoziția oglindește întâlnirile avute de 14 perechi mamă-fiică.

O expoziție despre dialoguri interioare, întrebări, răspunsuri și gânduri dezgolite. 

By Vanner Collective alături de Bogdan Dincă

Cu

Oana Jipa

Corina Moise

Mihaela Rădescu

CURATOR

Denisa Nicolae

UNIVERS SONOR

Adrian Piciorea

VIDEO

Sorin Florea

TEXTE PERSONAJE

Petronela Rotar

SCENOGRAF EXPO

Evelina Dobre

AR

Augmented Space Agency

Urmatoarele spectacole