Cassandra

Coming

soon

De

Norah Sadava

Amy Nostbaken

Cu

Denisa Nicolae

Mihaela Velicu

Regia

Leta Popescu

Scenografia

Tudor Prodan

Coregrafia

Ștefan Lupu

Muzica

Mihai Dobre

Pregătire muzicală

Oana Pușcatu

Despre

Cassandra este o scriitoare care rămâne fără voce în ziua în care trebuie să compună și să citească elogiul mamei sale. Dispariția figurii materne declanșează un proces de auto-analiză comic-absurd prin care Cassandra încearcă să-și găsească locul, să-și înțeleagă propria feminitate, raportându-se ironic la normele sociale moștenite. Spectacolul devine o călătorie prin mintea acestei femei într-o notă sarcastică și provocatoare.

Recenzii

Un spectacol curajos, intens, o reglare perfectă între cuvânt și  povestea corpului, și aș spune o performanță extraordinară a celor două actrițe.

Marina Constantinescu - România Literară

Feminitatea se revelează ca un adevărat test de anduranță, o competiție  continuă și nevăzută, nu numai cu sine, ci și cu toate modelele feminine din jurul nostru, care ne  sugerează permanent, chiar obsesiv, cum ar trebui să fim.

Cassandra e o confesiune teatralizată, impregnată de autenticitate, plină de un umor menit să ascundă lacrimile.

Cristina Modreanu- Scena.ro

Râzi, te amuzi, te sperii puţin de procentul substanţial în care te recunoşti în descrierile  rostite amplificat de vocea personajului cu dublă prezenţă, ai un fior de empatie şi de vină, ai timp  de reflecţie şi timp pentru plăcere strict estetică.(…)

Alina Epingeac- epingeac.com

Ultima replică rostită a spectacolului rămâne să reverbereze în mintea spectatorilor; a femeilor, mai ales, invitate să-și asume moștenirea libertății, să decidă  tăierea conștientă a cordonului ombilical ce încă le leagă de tiparele de feminitate ale generațiilor  precedente.

Oana Cristea Grigorescu - Observator Cultural

Galerie

Urmatoarele spectacole