Fotografie și concept

Alina Rotaru

Instalație sculpturală

Cristina Milea

Curator

Denisa Nicolae

VIDEO

George Rotaru și Cristi Oprea

Concept fotografii
Alina Rotaru

Daca din durere, suferință, frustrare și însingurare învăț să mă REcunosc altfel decat până acum, atunci finalitatea devine mai prietenoasă. Așa că aleg să-mi îndrept atenția către procesul de acum și mă opresc asupra a ceea ce este. Perfectibil. Nu perfect. 

 

Am fugit spre perfecțiune și m-am împiedicat de fantezie. Astfel bucuria lucrului m-a ocolit de multe ori. Însă pentru că viața este cel puțin imprevizibilă și cel puțin frumoasă, raportarea asupra ei poate fi educată. Și am început să-mi fac loc prin imperfecțiune. Am acceptat că pot modela dincolo de prejudecată, și da, suntem înconjurați de variațiuni perfectibile: în artă, în viața personală, în viața socială, în orice. 

 

“Să cunoști lumea” este un proiect artistic care îndeamnă la curiozitate, normalitate, deschidere, introspecție și aduce în prim-plan esența frumuseții umane.

Cuvânt de la curator
Denisa Nicolae

„Să cunoști lumea” poate fi lesne descris ca un proiect de incluziune prin cultură și artă, care pune în lumină frumusețea oamenilor cu dizabilități. Dar cred că ar fi insuficient și nedrept și ar împărți iarăși lumea în categorii.

„Să cunoști lumea” e mai mult de atât. Are forța de a schimba perspective și mentalități, prin superputerile oamenilor în care ne (re)cunoaștem, care au acceptat cu dragoste și vulnerabilitate să ni se arate.

„Să cunoști lumea” a devenit un album de experiențe cu opere de artă vii, care ne inspiră să iubim și să trăim frumos, celebrând zi de zi frumusețea imperfecțiunii.

Fluid #1

Pe orizontală, oamenii încep și se termină la nesfârșit.

Concept instalație
Cristina Milea

“Ecou și Tăcere”: Dialogul cu Natura

* Instalatie work in progress- etapa I

 

Instalația “Ecou și Tăcere” este un ansablu de sculpturi-suport, ce explorează legătura profundă dintre om și natură, inspirată de copacul Banyan, caruia ii cresc radacinile și de sus in jos – conexiunea continuă dintre cer și pământ, spiritual și material.

 

Realizată din materiale organice precum miceliu, bambusul și ipsosul, instalația îmbină arta și sustenabilitatea, oferind privitorilor un spațiu de introspecție și conștientizare.